Uniek Klassiek | Zemlinsky Quartet

Startdatum ticketverkoop onder voorbehoud.

Het Zemlinsky Quartet werd opgericht in 1994 in de schoot van het conservatorium van Praag. Sindsdien is het kwartet uitgegroeid tot een alom geprezen voorbeeld van de Tsjechische strijkkwartettraditie.

Naast het behalen van vele prijzen op wedstrijden zoals o.a. die van Banff, Prague Spring en Londen en het ontvangen van de Alexander Zemlinsky Advancement Award, wint Zemlinsky Quartet de eerste prijs op de Internationale Strijkkwartetcompetitie in Bordeaux in 2010 wat wereldwijd als één van de belangrijkste en meest gerenommeerde strijkwartetwedstrijen wordt gezien.

Het kwartet heeft jaarlijks een wereldtournee met concerten over de continenten Europa, Amerika en Asia. Hun repertoire bestaat uit meer dan 250 werken van uiteenlopende componisten, waaronder ook hedendaags. Naast het het kwartetaanbod, biedt Zemlinsky ook programma’s in kwintetbezetting, met een solist naar keuze. (klarinet, piano, cello, hoorn, ...)

Sinds 2007 neemt het Zemlinsky Quartet nog uitsluitend op voor het Franse label Praga Digitals. Een samenwerking die hen tot op heden een twintigtal titels opleverde, waaronder een set van vier cd's met de jeugdwerken van A. Dvorak. Deze opnames worden bekroond met een 'Diapason d'Or'

Na hun studies bij W. Levin (LaSalle Quartet) en Josef Kluson (Prazak Quartet), geeft het ensemble masterclasses voor studenten van alle leeftijden. Van 2006 tot 2011 is het Zemlinsky Quartet assistent kwartet in residentie aan de Musikakademie in Basel, Zwitserland.

Het kwartet bestaat uit František Souček en Petr Střížek op viool, Petr Holman op altviool en Vladimír Fortin op cello.  

Foto: Ilona Sochorová


Na het concert volgt er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur en Ginter.

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare en Ginter.

Mensen met een beperkt(er) budget die in aanmerking komen voor de ‘Kansenpas’, kunnen korting krijgen op de ticketprijs van de gemeentelijke voorstellingen in de Balluchon. Voor alle voorwaarden kun je terecht bij het Sociaal Huis.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid