Una Historia Latina

Het Houtlands Harmonieorkest op reis doorheen het prachtige Zuid-Amerikaanse continent!

Una historia latina. Het Houtlands Harmonieorkest gaat dit jaar Zuid-Amerikaans! Het traditionele nieuwjaarsconcert staat bol van de zuiderse invloeden: van zwoele ritmes waar dansende heupen nauwelijks in toom te houden zijn tot intens warme klanken die ongegeneerd ontsnappen uit de instrumenten van los musicos! 

Laat u meeslepen op een intense reis kriskras doorheen het Latijns-Amerikaanse continent. Van het noorden met de 'Grand Overture' van de Venezolaan Giancarlo Castro D'Addona pal naar het Argentijnse Buenas Aires van de onvermijdelijke Astor Piazzolla. Nog meer flukse tangobewegingen komen uw richting uit met Por una Cabeza van Carlos Gardel waarna het orkest koers zet naar Arturo Marques' exotische Mexico. Het prachtige Danzon nr. 2 mag op onze reis dan ook niet ontbreken. 

Wie nog niet is uitgedanst kan aan de overkant van de Caraïbische zee genieten van een typische Puerto Ricaanse traditionele dans van de Jibaro stam. Met Libertadores van Oscar Navarro infiltreren we diep in het Amazonewoud en varen we op de Amazonerivier langs het oprukkende bevrijdingsleger van Simon Bolívar. We eindigen echter waar we startten, in Venezuela met het swingende Joropo van Moises Moleiro. 

Iedereen is van harte welkom om het Houtlands Harmonieorkest in deze prachtige reis te vervoegen. Bestel als de bliksem uw (reis)tickets en dompel je onder in de fantastische Zuid-Amerikaanse sferen. Hasta Pronto!

Het Houtlands Harmonieorkest treedt naar buiten als een dynamische groep talentvolle musici. Samen met een goed werkend bestuur is het Houtlands Harmonieorkest uitgegroeid tot een samenhangend, goed uitgebalanceerd harmonieorkest. Het orkest neemt vaak deel aan verschillende wedstrijden en maakt buitenlandse concertreizen. De artistieke leiding is sinds 2003 in handen van dirigent Nico Logghe.

Zat 14 januari 2023 om 20u00 (deuren 19u30)  -  CC De Brouckere, Aartrijkestraat 6, Torhout

TICKETS: € 15 (kinderen < 12 jaar gratis)  -  Consumptie inclusief in Club de B  -  Te koop via www.ticketwinkel.be

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
CC De Brouckere Torhout zaterdag 14 januari 2023 - 20:00 Tickets bestellen