Rode Boom - Ongekende evidenties

Kurt Demey en Joris Vanvinckenroye proberen het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen.

Vuurvliegjes die met duizenden in de bomen tezamen aan en uit gaan… Twee mensen, ver van elkaar, die op hetzelfde moment exact hetzelfde meemaken… Dit zijn twee voorbeelden van synchroniciteit die ons een magisch gevoel geven. Dit soort van synchroniciteit en toeval wordt onderzocht in 'Ongekende Evidenties' en zet het publiek op het puntje van zijn stoel.

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben die elkaar opheffen tot er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey en Joris Vanvinckenroye proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. Het zijn de toeschouwers zelf die de touwtjes in handen hebben en in een carrousel van onmogelijk toeval terecht komen.

In de voorstelling zit het hoofdpersonage gevangen tussen het willen grijpen en laten gebeuren van toeval aan de ene kant en het onvermijdelijke gemanipuleer van de situatie en dus gebrek aan toeval aan de andere kant.

Spel: Kurt Demey & Cédric Coomans/Peter Michel/Benjamine Mouchette
Muziek: Joris Vanvinckenroye


Heeft u een UiTpas aan kansentarief en wenst u tickets te kopen?
Neem dan contact op met cultuur@wielsbeke.be of 056 67 32 70.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
OC Leieland - Guido Gezellestraat 55B, 8710 Wielsbeke donderdag 28 maart 2024 - 20:00 Tickets bestellen