OAZE on tour | The Servants Unplugged + tentoonstelling

OAZE biedt ondersteuning aan jonge kunstenaars en bands (zie www.oaze.be). Voor het eerst trekken ze op tournee door de regio om halt te houden in … Koekelare!

Project D uit Ichtegem opent de avond om 19 uur in de foyer. Ingetogen nummers wisselen af met aanstekelijke ‘meezingers’. Het passionele pianowerk en de vocale capaciteiten van de frontman zetten de hoofdlijnen uit. Muziek van o.m. Tom Waits, Nick Cave, The National, Bowie, Arno, The Scene, Sisters of Mercy, Daan, The Church, ... passeert de revue, naast eigen nummers. Ook in de pauze hoor je ze aan het werk!

Om 20 uur opent Innertide uit Moere de grote zaal van De Balluchon. Hiermee gaat één van hun muzikale dromen alvast in vervulling… De band focust zich niet op één genre, maar kiest voor elk nummer de stijl die er het best bij past. Van slaande protestrock tot zalvende jazz, met de funk en blues ergens ertussenin. Songs uit het leven gegrepen, voor de gelegenheid gebracht in een akoestische set. 

Na het OAZE-gedeelte zorgen The Servants Unplugged uit Koekelare voor de apotheose. Zij doen het wereldberoemde concert ‘MTV Unplugged in New York’ uit 1993 van de legendarische rockband Nirvana op eigenzinnige wijze over. Die verrasten vriend en vijand toen ze enkele van hun grootste hits links lieten liggen en kozen voor een aantal obscure maar prachtige covers van o.a. David Bowie en The Meat Puppets. Na de dood van Cobain in april 1994 kreeg de release later dat jaar een mythische status. Een extra celliste bij The Servants zal zorgen voor een ongekende muzikale ervaring!

In de foyer is er een tentoonstelling door de jonge beeldend kunstenaars Bram Storme en Stefaan Vantyghem, die o.m. getekende portretten maken van grote artiesten. Kortom, muziek en beeld gaan een boeiende symbiose aan op deze uitzonderlijke avond. Zorg dat je erbij bent!

Deuren open om 18u30.

Een organisatie van Ginter en cultuurdienst Koekelare.

Mensen met een beperkt(er) budget die in aanmerking komen voor de ‘Kansenpas’, kunnen korting krijgen op de ticketprijs van de gemeentelijke voorstellingen in de Balluchon. Voor alle voorwaarden kun je terecht bij het Sociaal Huis.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
De Balluchon, Koekelare zaterdag 24 september 2022 - 19:00 Tickets bestellen