Lucien Van Impe, Freddy Maertens & Filip Osselaer

Mannen in geel en groen!

Lucien Van Impe en Freddy Maertens  samen op het podium ! Dat klopt ! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière.

Lucien en Freddy keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden.

Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig.  Samen beleefden ze in diene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt : Lucien wint geel, Freddy groen !

Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek.

Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976. 

Een onvergetelijke avond met twee van de beste wielrenners aller tijden, met twee grote heren. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Foto: Sarah De Graeve

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

Mensen met een beperkt(er) budget die in aanmerking komen voor de ‘Kansenpas’, kunnen korting krijgen op de ticketprijs van de gemeentelijke voorstellingen in de Balluchon. Voor alle voorwaarden kun je terecht bij het Sociaal Huis.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
De Balluchon, Koekelare zaterdag 19 februari 2022 - 20:00 Tickets bestellen