Koninklijke Harmonie Ypriana - SPELEN

Ypriana & Herwig Reynaert & Wannes Cappelle SPELEN

concert met verhalen

 

SPELEN. Daar gaat het om. Ondanks de uitdagende tijden zijn we bij Ypriana sinds ons vorige concert in 2019 niet bij de pakken blijven zitten. We probeerden elke beperking om te buigen in een uitdaging, maar uiteindelijk misten we vooral ons podium en ons publiek. Eindelijk weer SPELEN, op ons vertrouwde podium en voor ons eigen publiek, daar kijken we nu meer dan ooit naar uit!

Op het programma staat blaasmuziek van de bovenste plank: Na Colorado Rockies van Rossano Galante en de Third Symphony van James Barnes schitteren onze eigen solisten Jasmien Vandewalle en Pieter Bernaert in het virtuoos swingende werk Cosmopolydian van Nico Schoeters.

Met SPELEN verwijzen we ook naar de Olympische Spelen die in 1920, het oprichtingsjaar van Ypriana, plaatsvonden in Antwerpen. In 2020 hadden we die honderdste verjaardag maar wat graag gevierd, onder andere met een nieuwe samenwerking met Herwig Reynaert en Wannes Cappelle. Na de reeks concerten rond het boek Olympiërs in Flanders Fields groeide het idee voor een vervolg, en dat presenteren we nu voor het eerst in Ieper. Herwig stelt zijn nieuw boek voor en verrast met nieuwe verhalen over markante olympische atleten in oorlogstijd, Wannes Cappelle brengt samen met de harmonie een bloemlezing uit zijn repertoire en schreef zelfs speciaal voor Ypriana een gloednieuw nummer!

Op vraag van Herwig Reynaert componeerde Klaas Coulembier ook een nieuw orkestwerk voor dit project. In Rush! verklankt het orkest de adrenaline en de vele emoties die met sport gepaard gaan. Muziek, sport, verhalen, emotie, kortom: SPELEN!


opgelet: het Covid Safe Ticket is vereist voor alle bezoekers van CC Het Perron.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid