Johan Terryn - Het Uur Blauw

Johan Terryn neemt u mee in zijn eigen rouwproces, nadat hij zijn vader verloor tijdens de eerste coronalockdown.

 Johan Terryn verloor zijn vader midden in de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.


Met twaalf van hen ging Johan in gesprek in de podcast ‘Het Uur Blauw’, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen kwamen zo op verhaal.

Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium: dat van zijn eigen rouwproces. Het is een unieke vertelling over wat het betekent om een geliefde te verliezen, over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. Van donker naar licht, zoals ook de zon zich op het uur blauw langzaam laat zien.

 

De podcast ‘Het Uur Blauw’ is te beluisteren via www.johanterryn.com/het-uur-blauw.

Je kan er ook een audiowandeling downloaden als je voor jezelf een uur blauw wil meemaken.

Dit verhaal verscheen ook als boek bij Lannoo.be

 

Tekst en spel: Johan Terryn

Regie: Randall Casaer

Muziek: Céline Ottenburgh

Productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen


'Het Uur Blauw' is een UiTPAS-activiteit. Bij deelname aan deze activiteit spaar je 1 punt. Heb je een UiTPAS voor kansengroepen, dan kom je in aanmerking voor korting op de deelnameprijs. Meer informatie over UiTPAS vind je op www.wielsbeke.be/uitpas.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid