Jan Decleir / Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor - Landru

Jan Decleir schittert in een nieuw theaterconcert gebaseerd op de illustere zaak van Henri-Désiré Landry.

De Parijse Henri-Désiré Landru doet tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens elf vrouwen in zijn oven verdwijnen. In zijn notities staan zelfs de namen van 384 dames, maar wat is er precies met hen gebeurd? De enige getuige van zijn gruweldaden is Landru zelf. Waar zijn de lijken? Wat is zijn motief?

In 1921 wordt de Fransman na een spectaculair proces veroordeeld tot de doodstraf. Tijdens zijn rechtszaak ontpopt hij zich als een meesterlijk manipulator en entertainer, onder massale publieke belangstelling. Op spitsvondige wijze omzeilt Landru alle lastige vragen en krijgt hij de lachers op zijn hand.

I SOLISTI, Vlaams Radiokoor en Het Banket presenteren een nieuw theaterconcert gebaseerd op deze waargebeurde illustere zaak: een portret van de gruwelijke grappenmaker in de gedaante van een charmante huisvader, met Jan Decleir in de hoofdrol. 

De nieuwe theatertekst van Brechtje Louwaard en Tristan Versteven en een compositie van Frederik Neyrinck nemen je mee terug in de tijd en vertellen je Landru’s verhaal.
‘Landru’ is een productie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

Spel: Jan Decleir
Ensemble: I SOLISTI met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier / Joren Elsen (trombone), Simon Van Hoecke(trompet) en Tomonori Takeda (klarinet)
Koor: Vlaams Radiokoor met Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan)

Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
Tekst en regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard
Muziek: Frederik Neyrinck

Foto: Julie Rommelaere

Indien de dan heersende coronamaatregelen vragen voor een aanpassing aan het zaalplan, zullen wij je hiervan tijdig op de hoogte brengen.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid