Het Prethuis | Ernst en vermaak

Een heerlijke situatiekomedie met kleurrijke personages, hilarische toestanden en vol visuele geestigheden.

De Liefhebberskring ‘Ernst en Vermaak’ viert haar 45-jarig bestaan. Om deze heugelijke gebeurtenis luister bij te zetten programmeert de kring een creatie, getiteld ‘De Fatale kracht van het vermoeden’, een stuk met diepgang geschreven door de vaste huisregisseur Bert De Wilde.

Maar de voorbereidingen lopen niet van een leien dakje. Zo is de vaste sterspeler onderuit gegaan en moet hij worden vervangen. Doordat de première met rasse schreden nadert, neemt Bert zelf de rol voor zijn rekening. Ook de decorploeg heeft te kampen met pech, Leo staat er alleen voor nu zijn vaste compagnon Gilbert met een gesprongen appendix in het ziekenhuis ligt. Het wordt dus nipt om alles op tijd klaar te krijgen. We maken ook de effectieve première-avond mee, en u raadt het al: van het originele stuk ‘De fatale kracht van het vermoeden’ blijft bitter weinig over. Of valt er toch nog iets te redden…?

Een heerlijke situatiekomedie met kleurrijke personages, hilarische toestanden en vol visuele geestigheden. Neem vooral de ‘ernst’ in ‘Ernst en Vermaak’ met een stevige korrel zout, de focus ligt op ‘vermaak’! En dat alles in het sappig West-Vlaams!

‘Ernst en vermaak’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes.

De cast bestaat uit: Peter Bulckaen, Bianca Vanhaverbeke, Brecht Callewaert, Jits van Belle en Jeroen Maes.

Tickets: 18 euro

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

Tickets bestellen