De Quaghebeurs

De Quaghebeurs


Willy Quaghebeur, eigenaar van de Brasserie ‘Petit Paris’, komt te overlijden. De 4 kinderen worden op de hoogte gebracht en ze ontmoeten elkaar bij de kist van ‘voader’. Ze hebben elkaar jaren niet meer gezien, ook de relatie met hun vader was op zijn zachts gezegd ‘koel’ te noemen. Maar wat is er allemaal gebeurd met de zonen ‘Quaghebeur’, en wat met de enige dochter? Sappige verhalen over vroeger komen naar boven. En wat met het nalatenschap, met de Brasserie, ... maar vooral het goud van moeder? Zit het mee in de kist? Is een minnares ermee gaan lopen? Vragen waar we allemaal een antwoord op krijgen. Zeker als blijkt dat ‘Voader Quaghebeur’ wel een heel origineel testament heeft bedacht.


‘De Quaghebeurs’ is een heerlijke situatiekomedie met verrassende elementen en wendingen. De onderlinge verhoudingen werken danig op de lachspieren. En dat allemaal  geserveerd in het sappig West-Vlaams!


Met: Peter Bulckaen, Jeroen Maes, Anne Denolf, Alexander Metselaar en Bert Vannieuwenhuyse.

Tekst: Jeroen Maes


Deze voorstelling staat in het teken van het feestseizoen omwille van 10 jaar Het Prethuis.  Velen die het destijds zagen willen het graag terug zien en de talrijke nieuwe bezoekers van Het Prethuis wensen het dolgraag voor de eerste keer te zien. Redenen genoeg vond Het Prethuis om de 4 broers Quaghebeur weer op pad te sturen. Mis het niet!


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
Blankenberge, Cult'hus (Floréal) zaterdag 10 december 2022 - 20:00 Tickets bestellen
Blankenberge, Cult'hus (Floréal) zondag 11 december 2022 - 15:00 Tickets bestellen