CHER AMI YUKO

Concert en projectie graphic novel

zaterdag 3 november 2018 om 20.30 uur
€ VVK 12/ADD 14

in Het Bedrijf,
Leopold II-laan 9a, 8670 Oostduinkerke

Kristof Deneijs: zang, gitaar, Brecht Plasschaert:  keys, Thomas Mortier: bas, David Broeders: drums, Koen De Gendt: gitaar. 


CHER AMI is een concert van de band YUKO die aan de hand van 3 animatiefilms het waargebeurde verhaal vertelt van drie iconische dieren die tijdens de eerste wereldoorlog in Vlaamse velden vochten, aan het front, in een oorlog waar ze zelf nooit voor kozen. 
De dieren inspireerden de makers om een voorstelling te maken naar analogie met de stille film van een eeuw geleden met bijhorende livemuziek.

IVAN PETRUS ADRIAENSSENS tekent Sergeant Stubby. 
“Sergeant “ Stubby, een Boston Bull Terriër was de mascotte van de Amerikaanse Yankee Division. Hij overleefde zeventien veldslagen. Na de oorlog werd hij twee maal ontvangen in het Witte Huis en ontmoette hij drie presidenten. 

ROMAN KLOCHKOV tekent Jenny.
Jenny was een Duitse olifant. Achter de frontlinie hielp ze met het versjouwen van materiaal. Jenny diende twee jaar aan het front. 

GUSTAVO GARCIA tekent baviaan Jackie.
Jackie was de Zuid-Afrikaanse baviaan van Albert Marr. Hij nam Jackie mee naar de keuring en tot zijn verbazing werd de aap als soldaat ingeschreven. 

Deze perfecte combinatie van live rockmuziek, de schitterende animatie én een brok geschiedenis grijpt je naar de keel.
"Een donders mooi kunstproject"(Humo)


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid