22 juli - Duik De Zomer in - Toneel: 'Ieper Zwom' + Jonas & Hannelore

Een speelse, ludieke & gezellige duik in het verleden…

19 uur - Toneel: 'Ieper Zwom'
Het voormalig open zwembad blijft bij heel wat Ieperlingen nostalgische herinneringen oproepen. Ook al is het al 21 jaar gesloten. We duiken in de geschiedenis van dit prachtig stukje Ieper. Het zwembad werd geopend in 1885. Tijdens WO I werd het grotendeels verwoest, maar nadien heropgebouwd en meerdere keren verbouwd. In vier taferelen belichten we deze merkwaardige geschiedenis.

 

Spelers in wisselende bezetting en data: Patricia Goethals, Julie Podevyn, Ellen Cloet, Mia Mulier, Donita Kesteloot, Martine De Messemaeker, Laurette Hoedt, Diedelinde Vanhooren, Johan Verweirder, Erwin Ruyssen, Bart Dewaele, Patrick Deldaele, Dominiek Vandelanotte en Roger Liefhooghe.

Geschreven door en regie: Piet Lesage.

Kostumering: Hanna Laekeman


20 uur - Jonas & Hannelore
Hannelore Valentin (16 jaar) en Jonas Beerland (13 jaar) zetten enkele jaren geleden hun eerste stappen aan dé academie te Ieper. Hannelore startte er met dwarsfuit. Door haar grote interesse in folkmuziek kwam ze al gauw ook terecht in de doedelzakklas van de folkafdeling. Naast dwarsfluit en doedelzak houdt ze zich ook bezig met zingen en gitaar spelen. 

Ook Jonas is folkliefhebber en hoorde als kind zijn mama trekzak spelen. Al snel leerde hij ook enkele deuntjes op het instrument.
Het duo Hannelore en Jonas brengt een gevarieerd programma met folkmuziek uit verschillende streken.


Tickets: vvk: € 5 - add € 7 

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid