Wijncursus: One Grape...

Wijncursus

VOLZET! Indien u op de wachtlijst wenst geplaatst te worden, kan u contact opnemen via cultuur@wielsbeke.be of 056/67.32.70.

19-26 maart en 2 april 2019, 19u30

Deze sessie omvat – quasi – telkens als uitgangspunt  1 druif! De specifieke druivensoort wordt telkens vanuit een andere invalshoek bekeken.

De eerste avond benaderen we de druif – grüner veltliner – in zijn moederland Oostenrijk. Deze druivensoort – geschonken  in heel wat moderne resto’s – levert indrukwekkende witte wijnen met een groot bewaarpotentieel.

We vervolgen met de koningin van de witte druivenrassen – riesling – volgens Jancis Robinson MW. Zowel in de Elzas als in diverse Duitse regio’s tovert deze druif een gans palet van diverse wijnstijlen. Ook de Nieuwe Wereld mag in deze proeverij niet ontbreken.

We eindigen deze reeks met een klassiek wijngebied: de rechteroever in Bordeaux waar de merlot druif de absolute hoofdrol speelt. Denis Durantou, een kampioen van terroir gedreven wijnen, heeft altijd lak gehad aan (Amerikaanse) wijngidsen en het gebruik van (te) veel nieuw eikenhout. Desondanks bouwde hij een schitterend portfolio uit van diverse wijnen.

Deze wijncursus is geschikt voor deelnemers die reeds deelnamen aan de beginners- of gevorderdencursus.


Meer info: cultuur@wielsbeke.be of 056/67 32 70


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid