Transit België!?

“Transit België!?” is een voorstelling van 11.11.11 Koekelare en de NZ-raad Ichtegem, in samenwerking met de gemeentes Koekelare en Ichtegem. De voorstelling speelt in op het campagnethema “migratie” van 11.11.11 en wordt gesteund door de provincie via het Wereldhuis West-Vlaanderen in het kader van het “wereldburgerschap”. 

Syrië wordt gebombardeerd. De inwoners schuilen en zijn bang. Hoe raken zij uit deze oorlog? In Gambia regeert een dictator met harde hand over zijn inwoners. Mensen worden gevangen genomen en gemarteld. Moussa moet weg als zijn leven hem lief is. Een groepje mensen spelen deze vluchtverhalen. Ze doen dat ontwapenend, eerlijk en vanuit hun hart. De verhalen zijn soms brutaal en confronterend, maar ook emotioneel en ontroerend. De spelers tonen hiermee aan dat vluchtelingen ook maar “gewone” mensen zijn, met hun angsten en onzekerheden, maar ook met verwachtingen en hoop op een beter leven.      

Annelies D’Hulster stapte mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. Ze reisde vanuit Gambia tot aan de woestijn van Agadez in Niger.   Haar boek “Nooit meer thuis” is een emotioneel en uitputtend verslag van deze reis en een zoektocht naar het hoe en waarom van hun tocht. Het Afrikaanse vluchtverhaal uit Transit België!? werd met medewerking van Annelies gedistilleerd uit “Nooit meer thuis”.

Na de pauze neemt de Nonsens Alliantie ons mee in een improvisatie-comedy show. Zij improviseren op een ludieke manier over situaties, uitspraken, vooroordelen, … waarin migranten een rol spelen.  Daarmee proberen zij de negatief beladen gesprekstoon over migranten om te buigen naar interesse en betrokkenheid. De Nonsens Alliantie slaagt er als geen ander in om de kijker een “instant feel-good gevoel” te bezorgen! 


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid