Stemvorkfestival 2022

Tweejaarlijks internationaal a capellafestival - vijfde editie

Stemvork gaat op stap.

Voor haar vijfde editie verlaat het Stemvorkfestival eenmalig de vertrouwde plek in de Scholengroep Sint-Rembert. Voor de editie 2022 van het Stemvorkfestival zijn we te gast bij voestalpine Sadef in Hooglede-Gits op zaterdag 1 oktober 2022.

 

Voor onze vijfde verjaardag gaan we op stap. En niet alleen voor ónze verjaardag. Ook voestalpine Sadef, in de volksmond kortweg Sadef, is jarig. Al 75 jaar lang produceert dit bedrijf koudgevormde stalen profielen voor alle mogelijke doeleinden.

 

Stemvork gaat vreemd.

Voor hun 75ste verjaardag wilde Sadef wel iets speciaals doen. Onder de noemer ‘industry meets culture’ halen ze het Stemvorkfestival in huis. Stemvork van zijn kant was erg gecharmeerd van dit indrukwekkend bedrijf en de wijze waarop zij de band met ‘de buitenwereld’ zien én aanpakken. Een visie die we gemeenschappelijk hebben. Het is hartverwarmend te kunnen vaststellen dat het bedrijfsleven, dat in de voorbij jaren door de pandemie hard werd getroffen, daadwerkelijk in cultuur wil blijven investeren.

 

Het opzet van het festival blijft zoals in Torhout, maar de locatie wordt iets anders. Het wordt een unieke belevenis om top a capellagroepen aan het werk te zien in een ongewone setting. Nooit eerder vond het festival plaats in een bedrijf dat nog volop productie draait. Maar geen nood. Je wordt er als een koning[in] ontvangen. Want als er één iets is dat we gemeen hebben, dan is het wel dat we weten hoe een feestje te organiseren…

We zijn ervan overtuigd dat onze vijfde verjaardag een editie wordt om ‘in te kaderen’. 

 

 

Vier nieuwe namen.

Buiten ons enthousiasme nemen we alvast nóg iets mee uit Torhout.

We probeerden ze al enkele keren te programmeren, maar telkens lukte het niet. Dit keer hebben we ze echt kunnen vastleggen. De grappigste a capellagroep uit Torhout en wijde omstreken: Odiel van Caeyzeke. Een begrip voor vele mensen in de brede kring van de Torhoutse Normaalschool; een must see voor mensen die ze nog niet aan het werk zagen. Hun nadruk ligt op humor binnen de a capellamuziek.

 

Van bij onze noorderburen krijgen we de vocal group Mooche op bezoek. Ze staan garant voor een optreden vol mooie, grappige en soms zelfs ontroerende vocale muziek. Het repertoire in hun rugzak? Vocal pop, close harmony, ballads, rock en jazz.

 

Ons derde ensemble is een Oostenrijks dameskwintet: Beat Poetry Club. Ze brengen uptempo muziek waarin de beat nooit ver weg is. Een van hun leden is een volwaardige beatboxer en verzorgt deze partij dan ook met branie en kennis. Onze keuze voor een Oostenrijkse groep is niet toevallig. Een kleine knipoog naar onze gastheer als het ware, daar het moederbedrijf van Sadef [voestalpine] in Oostenrijk gevestigd is. Niet alleen de nationaliteit van de dames was een belangrijke maatstaf in onze zoektocht. Uiteraard blijft kwaliteit de doorslag geven.

 

De vierde groep zet nu zijn eerste stappen onder de naam KOOR. Ze zingen nog niet zo lang in deze formatie maar hebben wel al een stevig a capella jazzgeluid op poten gezet. Dit Belgisch kwartet is samengesteld uit beroepsmuzikanten en één van de groepsleden is een oude bekende: Leander Moens. Hij was er op het vorige festival ook al bij als tenor van O’Boy!, die heel wat succes oogstten toen in de fietsenstalling. In aanloop naar dit festival leverde KOOR enkele repetitievideo's af die alvast veel belovend klinken. Wij zijn benieuwd! 

 

Vijfde tweejaarlijks internationaal a capellafestival Stemvork    I  1 oktober 2022   I   Sadef - Gits   I   aanvang 18 uur   I www.stemvork.eu


Voor tickets aan Sociaal Tarief, contacteer Sien Lagae op 0478 59 38 13

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid