Sebastien Dewaele - Marinus

Muzikale theatervoorstelling

zaterdag 2 februari 2019 om 20.30 uur
€ VVK 13/ADD 15

in Het Bedrijf,
Leopold II-laan 9a, 8670 Oostduinkerke

tekst en regie: Sebastien Dewaele
spel:Sebastien Dewaele 
muziek:Peter Bultink, Lode Vercampt
productie:Compagnie Cecilia

Voor MARINUS duiken acteur SEBASTIEN DEWAELE en muzikant PETER BULTINK in de zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis, die nochtans bepalend is geweest voor de Europese geschiedenis. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis?
Marinus is een stuk gebaseerd op de roman ‘Flamand des vagues’ van Jan Van Dorp, een historisch correcte weergave van het Oostendse kapersleven in de 17e en 18e eeuw. Het kanaal en de Noordzee waren het strijdtoneel van ‘mannen met baarden’, Oostende een kosmopolitische vrijhaven gekeerd naar die zee. 
Een Compagnie Cecilia SIDEKICK project.

SEBASTIEN DEWAELE kent als acteur zijn grote doorbraak in de series Eigen Kweek en Bevergem en in de film van Gilles Coulier, Cargo. Hij is ook muzikant en met zijn groep Preuteleute toert hij heel Vlaanderen rond.

PETER BULTINK timmert als muzikant al jaren aan zijn eigenzinnig parcours met zijn Orchestre du Mouvement Perpétuel. Voor Marinus componeert en speelt hij nieuwe pure, ruwe en intimistische nummers. 

LODE VERCAMPT is een cellist en multi-instrumentalist (accordeon, sax, gitaar en zang). 

Marinus zet de vergeten Oostendse kapergeschiedenis in de kijker.


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid