Eindejaarsconcert Ypriana - 25 jaar dirigent Nico Logghe

Eindejaarsconcert Ypriana - 25 jaar dirigent Nico Logghe

Voor de 100ste verjaardag van Ypriana is het nog wachten tot 2020, maar dit jaar vieren we alvast een andere grote mijlpaal. Nico Logghe werd in 1992 dirigent van Ypriana, en 25 jaar later blijft hij onze muzikanten wekelijks inspireren en motiveren. Niemand minder dan Piet Swerts (die onlangs een groot succes kende met zijn Symphony of Trees) componeerde een gloednieuwe ouverture om dit zilveren jubileum extra glans te geven.

De eerste uitvoering van dit werk zal meteen de opener zijn van ons Eindejaarsconcert, in aanwezigheid van de componist. Naar goede gewoonte begeleiden we ook een solist, en dit jaar kozen we voor iemand uit de eigen rangen. Elias Storme neemt ons op sleeptouw naar de wereld van de jazz, een genre dat trouwens dit jaar zijn honderdste verjaardag vierde, nóg een jubileum dus. Hij improviseert er op los in Musica Divertida, een pittige compositie van Vlaams componist Jan Hadermann.

Zoals steeds staat de Koninklijke Harmonie Ypriana onder leiding van Nico Logghe garant voor een gevarieerde en kwalitatieve muzikale avond. Niet te missen!

Per verkocht ticket schenken we 1 EUR aan Music For Life.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid